Mag ik effe?

Ik mag geen handen geven, ik mag niet knuffelen, ik mag niet dichtbij komen, ik mag niet naar opa en oma, ik mag niet samen komen, ik mag niet naar school, ik mag niet werken, ik mag niet naar de kapper, ik mag niet naar de sportschool, ik mag niet naar een restaurant, ik mag niet naar de kroeg, ik mag geen feessie geven, ik mag geen kritiek hebben, ik mag niet op vakantie, ik mag niet naar een concert, ik mag niet naar het theater, ik mag niet naar het bejaardentehuis, ik mag niet op ziekenbezoek want mijn vader gaat al naar mijn moeder, ik mag niet naar de voetbaltraining kijken van mijn zoon, mag ik eigenlijk wel naar buiten? Ik mag niet mee naar zwemles, ik mag niet ziek worden, ik mag niet de peuterspeelzaal in, ik mag niet aan sportwedstrijden deelnemen, ik mag niet naar de dokter zonder masker, ik mag niet dood gaan, ik mag mijn gezicht niet laten zien, ik mag niet vrij zijn, ik mag geen keuzes maken, ik mag geen vieze handen hebben, ik mag niet zingen, ik mag niet samen muziek maken, ik mag niet naar het buurthuis, ik mag geen vuurwerk afsteken, ik mag niet demonstreren, ik mag het OV niet in zonder mondkapje, ik mag niet vrij adem halen…..

Waar dit alles om gaat natuurlijk is om elkaar te beschermen, samen voor elkaar, samen een mondkapje, samen een vaccin. Ik zet een masker op om jou te beschermen, ik neem een vaccin om jou te beschermen, of moeten we beiden een masker en een vaccin, zijn we dan weer vrij?

Jíj moet een mondkapje op, nee jíj moet hem opzetten, nee jíj, want dan bescherm je míj.

Ik ben gezond, zal ik hem dan maar opzetten want jij bent kwetsbaar, of zullen we hem allebei dan maar opzetten?

 

Artikel 1 in de grondwet? Wat zeg je? Artikel wat? Ik versta je niet met die mondkap op.

Artikel 1 in de grondwet!!!!!  

Wat is er met artikel 1 in de Grondwet?

Daarin staat dat discriminatie verboden is.

Word je gediscrimineerd dan?
De horeca wordt gediscrimineerd. De culturele sector wordt gediscrimineerd. Mensen die zich niet willen laten vaccineren worden straks gediscrimineerd. Kappers worden gediscrimineerd ten opzichte van hoeren. Voetballers worden gediscrimineerd ten opzichte van tennissers. Ik word gediscrimineerd omdat ik niet tegen een mondkapje kan.

Ah joh, wat nou grondwet, we doen het toch om elkaar te beschermen tegen dat enge virus, wat maakt zo’n wet dan uit.

En Artikel 11 van de grondwet?
Wat zeg je?

Artikel 11 van de Grondwet!
Wat is daar dan mee?
Dat heet de onaantastbaarheid van het lichaam. Lichamelijke integriteit. Het recht om over je eigen lichaam te beschikken.

Dat heb je toch?

Waarom moet ik dan een mondkapje op?

Maak je niet druk over die mondkapjesplicht, het is gewoon om ons af te leiden van waar het eigenlijk om gaat, want weet je, ze werken helemaal niet tegen virussen, niet doorvertellen hoor.

Waar gaat het dan om?

Gedragsverandering.

Hoezo gedragsverandering?

Luister maar naar minister Tamara van Ark. “Omdat er vanuit medisch oogpunt geen bewezen effectiviteit is, heeft het kabinet besloten dat er geen landelijke [mondkapjes]plicht komt [dit was nog in het najaar]. Maar vanuit het Veiligheidsberaad kwam wel breed het verzoek om lokaal maatwerk gericht op gedragsbeïnvloeding, dus niet zo zeer medisch gerelateerd, maar gericht op gedragsbeïnvloeding en … te kijken: waar zou je mee kunnen experimenteren. Waaronder dus ook bijvoorbeeld met mondkapjes. Het gaat vooral om nieuwe methoden gericht op gedragsbeïnvloeding en te meten op het effect.”

Mag dat dan zomaar?

Blijkbaar wel.

Nou, volgens de Code van Neurenberg uit 1947 mag je niet op mensen experimenteren.

Wat is de Code van Neurenberg?

Dat is een verdrag opgesteld naar aanleiding van het testen op mensen door Josef Mengele en andere Nazi’s tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het zijn principes met betrekking tot onderzoek en experimenten op of met mensen. Het eerste artikel luidt: “De vrijwillige toestemming van de proefpersoon is absoluut noodzakelijk. Dit betekent dat betrokken persoon in staat moet zijn … zijn of haar vrije keuze te maken zonder tussenkomst van enig geweld, fraude, misleiding, of enige andere vorm van beperking of dwang… Het tweede artikel: Het experiment moet zo ontworpen zijn dat het vruchtbare resultaten oplevert voor de samenleving, die niet met andere methoden of middelen te behalen zijn, en niet willekeurig en onnodig van aard.”

Maar het gaat over testen op mensen?

Precies wat ze doen met de mondkapjes. En de verplichte testen die eraan komen. En de vaccinatieplicht die eraan gaat komen.

Ik vind dat je wat overdrijft.

Hoelang moeten we die maskers nog op dan?
Ja, dat weet ik ook niet, kom, zet nou gewoon op dat ding, je mag ook niet nadenken!