Mondkapje verplicht bij alle bewegingen behalve zitten – meer schokkende berichten Meldpunt Mondkapjes (3)

abusive teacher

De druk op schoolkinderen om mondkapjes te dragen is immens, zo blijkt uit de vele meldingen bij het Meldpunt Mondkapjes. Wat zijn dit voor leerkrachten die onze kinderen zo bang maken en bedreigen? Weten deze mensen niet dat mondkapjes volkomen zinloos zijn en zelfs schadelijk?

Na het publiceren van het Zwartboek van het Meldpunt Mondkapjes eind januari ben ik tijdelijk gestopt met het publiceren van meldingen op ademvrij, maar gezien de geringe aandacht vanuit de overheid en de media wil ik toch maar weer meldingen onder de aandacht brengen.

Hieronder volgen vier meldingen uit Friesland.

Melding van een ouder:

“Mijn zoon heeft twee keer gehoord van een medewerker van school (geen leerkracht): “Als je 3 x je mondkapje vergeet op te doen of niet op hebt, dan moet je een uur lang klusjes voor me doen na school.”  Sommige leerkrachten zeggen: “Hé, doe je mondkapje eens op.”  Dat vindt mijn zoon wel minder erg, maar als er wordt gedreigd met klusjes doen, dan schrikt mijn zoon en wil hij zijn mondkapje op hebben terwijl hij dat eigenlijk niet wil, zodat hij geen klusjes hoeft te doen. Dan voelt het verplicht.”

Melding van een ouder:

“Kinderen zijn verplicht mondkapje te dragen, ze voelen zich onder druk gezet, klagen voortdurend over hoofdpijn. Draag je geen mondkapje, dan mag je niet op school zijn en wordt de leerplichtambtenaar ingeschakeld.”

Melding van een ouder:

“Na alles geprobeerd te hebben  voor mijn dochter, sta ik nu met mijn rug tegen de muur. Heb wel vrijstelling kunnen krijgen dat ze geen mondkapje hoeft te dragen vanwege haar astma, maar ze moet nu een gelaatscherm dragen waar ze zich zeer ongelukkig door voelt. Ze kiest dus voor mondkapje. Ze heeft de hele school tegen haar. Ze werd in het begin ook nog eens geestelijk gemanipuleerd door conciërges. Met opmerkingen zoals door deze acties help je ouderen de dood in en kan jij binnenkort je oma niet meer knuffelen. Dat heeft me diep geraakt waardoor ik ze boos heb opgebeld en de waarheid heb gezegd. Nu doen ze het niet meer maar ze kijken niet vriendelijk. Ze voelt zich door de strijd niet meer gelukkig. Daarom kiest ze nu om van alles af te zijn een mondkapje. Dit doet een moederhart veel verdriet. Ik weet niet meer wat ik nog kan doen…..”

Melding van een basisschool, kinderen mogen niet naar school…..

“De Zandloper heeft het dragen van een mondkapje voor leerlingen van groep 7 en 8 verplicht bij alle bewegingen behalve zitten. Ook de docent moet mondkapje dragen. Ik vind het onacceptabel. Weigeren betekent dat mijn kinderen niet naar school mogen en zij krijgen dan ook geen thuis online les. Echt absurd.”

Op het Meldpunt Mondkapjes Middelbare Scholen kunnen leerlingen, ouders en docenten hun verhalen kwijt over hun ervaringen met mondkapjes op school. Het meldpuntmondkapjes probeert zoveel mogelijk meldingen te verzamelen, om voor de politiek inzichtelijk te maken wat er speelt op de scholen. De meldingen worden anoniem behandeld en nooit zonder toestemming aan derden verstrekt.

Deel 2: “Ik geef met pijn in mijn hart les.”

Deel 1: “Het is jouw schuld dat er mensen overlijden